Puuvilja-, marja- ja köögiviljamahlad on osutunud mitte ainult maitsvaks joogiks, vaid ka väärtuslikuks toiduks ja ravivahendiks.
Umbes 90% mahlast koosneb veest, mis kiirendab ainevahetust ning aktiveerib mao ja soolte tegevust. Mahlas sisalduv glükoos ja fruktoos annavad energiat ning orgaanilised happed võivad avaldada positiivset mõju soolestiku peristaltikale ja seedesüsteemi tegevusele.
“Mahla tuleks juua aeglaselt, väikeste lonksudena, et aidata organismil neis sisalduvaid kasulikke aineid omastada. Ja mis kõige tähtsam, et mahlast kõige rohkem kasu saada, peab see olema kõrgeima kvaliteediga,” soovitab toitumisnõustaja Marina Liepis.
Peedimahl – tervisliku elustiili entusiastide avastus
Peedimahl on tervislike eluviiside harrastajate seas kõrgelt hinnatud. See sisaldab rohkesti kaaliumi, mis aitab säilitada normaalset närvi- ja lihastegevust ning säilitada normaalset vererõhku. Peedimahla soovitatakse stressi, ärevuse ja unetuse puhul. Eriti meeldib peedimahl sportlastele – on teaduslikult tõestatud, et peedimahl tõstab vastupidavust ja võimaldab lihastel energiat “kokku hoida”.
Rabenhorsti ökoloogiline peedimahl on pälvinud DLG kuldmedali. DLG on Euroopa suurim sõltumatu puu- ja köögiviljamahlade ja -jookide keemilise ja mikrobioloogilise koostise testimise keskus, kus viiakse läbi eksperthinnangud, mikrobioloogilised ja keemilis-füüsikalised testid.
Kirsimahl – parem uni ilma ravimiteta
Kirsimahl võib aidata parandada meeleolu ja unekvaliteeti, kuna see on suurepärane trüptofaani ja melatoniini allikas.
USA Louisiana osariigi ülikooli teadlased viisid läbi testi unetuse all kannatavate eakate inimestega. Neile anti kahe nädala jooksul kaks korda päevas kirsimahla. Seejärel ei joonud nad kaks nädalat mahla ja jõid veel kaks nädalat platseebojooki. Viimase joogiga võrreldes magasid kirsimahla eksperimendis osalejad igal ööl keskmiselt 84 minutit kauem.
Kirsimahl on unehormooni melatoniini ja aminohappe trüptofaani looduslik allikas. Üks uuringu autoreid, teadlane F. L. Greenway väidab, et kirsimahl on ohutum viis une kvaliteedi parandamiseks ilma ravimite võtmiseta, millel on palju kõrvaltoimeid.
Oluline on arvestada, et keskkonnategurid ja kasvatustehnoloogia võivad mõjutada toitainete ja fütotoitainete koostist ja kontsentratsiooni kirssides, mistõttu kasutatakse tervisliku ja kasuliku mahla saamiseks ainult ökoloogiliselt kasvatatud kirsse. Rabenhosti mahl garanteerib 100% kvaliteeti ja kasulikkuse.
Jõhvikamahl – toitainete ja antioksüdantide allikas
Jõhvikad on üks tervislikumaid toiduaineid nende kõrge toitainete ja antioksüdantide sisalduse tõttu. Jõhvikamahla tervendavaid omadusi on sajandeid tunnustatud kui üks tuntumaid looduslikke abinõusid kuseteede infektsioonide ennetamiseks, samuti raviperioodiks kõrvuti arstide määratud ravimitega.
Jõhvikamahlast maksimaalse kasu saamiseks on kõige parem valida mahl, mis ei ole valmistatud kontsentraadist. Lisaks on oluline, et mahl ei sisaldaks lisatud suhkrut.
Rabenhorst on Saksa ehtsate mahlade tootja, mis alustas oma tegevust rohkem kui 200 aastat tagasi ja on alates 1969. aastast tootnud ökoloogilisi mahlu. Mahl pressitakse ainult värsketest puu- ja köögiviljadest, mitte kontsentraadist nagu tavaliselt. Mahlade valik on tohutu – alates eksootilistest gojist, granaatõunast ja kirss malpighiast (acerola) kuni tuttavate jõhvika ja peedini. Proovige ja avastage mitte ainult mahla hea maitse, vaid ka selle kasulikkus tervisele!
Aprilli lõpuni saab osta ökoloogilisi mahlu -20% soodustusega veebipoest livin.ee.